Teraviljasaadused

Loe läbi järgnev tekstilõik ning vasta küsimustele:
Millest on tekstis juttu?
Kamajahust
| |
Odrajahust
| |
Nisujahust
| |
Rukkijahust
|
Mis on kama?
Kamajahu oli küps toiduaine, mida enne söömist enam ei keedetud
| |
Kamajahu oli toiduaine, mida enne söömist küpsetati
|
Millest kamajahu valmistati?
Kamajahu valmistati nisust
| |
Kamajahu valmistati tera- (oder, kaer) ja kaunviljast
|
Kuidas kama söödi?
Kamajahu söödi keedetult sooja rõõsa piimaga
| |
Kamajahu segati rõõsa või hapupiimaga, veega, taariga, rokaga
|

Kamajahu valmistati ühest või mitmest kas ahjus hautatud või pajas keedetud ja seejärel veel ahjus kuivatatud ja küpsetatud tera- (oder, kaer) ja kaunviljast. Kamajahu oli küps toiduaine, mida Eestis enne söömist enam ei keedetud. Kamajahu segati külma rõõsa või hapupiimaga, veega, taariga, rokaga või kanepipiimaga ja söödi kördi, pudru või käkina. Kamajahust valmistati kamaputru (nö paksem kama, mida söödi ikka lusikaga) ja kamakäkki.

Missugused järgnevast loetelust on teraviljad:
jahu
| |
nisu
| |
kruubid
| |
tangud
| |
rukis
| |
oder
| |
kaer
| |
helbed
| |
riis
| |
manna
| |
mais
| |
tatar
| |
kliid
| |
hirss
| |

Missugused järgnevast loetelust on teraviljasaadused:
jahu
| |
kruubid
| |
nisu
| |
rukis
| |
tangud
| |
oder
| |
kaer
| |
helbed
| |
riis
| |
mais
| |
manna
| |
kliid
| |
tatar
| |
hirss
| |
Teraviljasaadused
Leia tekstist "Eesti köök", missugustest teraviljasaadustest milliseid toite valmistati