Sõira valmistamine

iDevide ikoon Täida lüngad

Loe, kuidas valmistatakse sõira ning kirjuta tekstist välja kasutatavad ained koos kogustega.

Pane lünkadesse umbisikuline tegumood, nt pane -  pannakse

 

Sõira valmistamiseks kuumuta 2,4 l talupiima kastrulis, ära lase minna keema. Lisa kuumale piimale 1,2 kg täispiimast tehtud kohupiima ja sega puulusikaga seni, kuni piim muutub vesiseks ja valkjaks nagu kohupiimaleem. Pane tähele, et kohupiim muutub venivaks. Vala see mass sõelale ja lase lastakse nõrguda. Sega , et vedelik eralduks. Klopi lahti 3 muna ja maitsesta 1 tl soolaga, soovi korral lisa 2 tl köömneid. Kuumuta nõrutatud massi, segades seda pidevalt, kuni mass muutub kompaktseks u 5-8 minutit. Seejärel lisa lahtiklopitud munad. Hõõru massi seni, kuni muna on kohupiimaga ühinenud. Kui mass lööb kastruli põhjast lahti, on sõir valmis. Pane sõir taldrikule ja lase jahtuda.