Retseptid

iDevide ikoon
Kirjuta ühikute lühendite taha, mida need tähendavad
l
dl
cl
ml
sl
tl
g
kg

 

  

iDevide ikoon Šašlõkk aedviljadega

Loe järgnevat retsepti ning vasta küsimustele:

  1. milliseid põhiaineid on vaja võtta, et valmistada šašlõkki aedviljadega;
  2. millega maitsestatakse;
  3. millest valmistatakse lisand?
  • 250g seakaelakarbonaadi
  • 2 sl õli
  • 0,5 tl karrit
  • 1 cm pikkune tükk tšillipipart (tükeldatud, ilma seemneteta)
  • musta pipart (5 pipraveski pööret)
  • 1 loorberileht (purustatud)
  • soola, suhkrut
  • 1 tl laimimahla
  • 3 sl vett
  • Lisandiks:
  • 2 tomatit
  • 6 kurgiviilu
  • 2 rohelise sibula pealset
  • 1 tšillipipar või paprika

Lõika liha suuremateks kuubikuteks ca 3x3cm. Lisa õli, karri, hakitud tšilli, must pipar, näppude vahel purustatud loorberileht, laimimahl, vesi, suhkur ja sool. Masseeri maitseained ja vedelik kätega lihasse. Lüki lihatükid vardasse nii, et nende vahel ei oleks vahesid. Grilli sütel mõõdukal kuumusel. Lisandiks serveeri poolitatud või sektoriteks lõigatud tomatid, kurgiviilud, sibulapealsed, tšillikaun, ja Adežika kaste.

http://www.grillfest.ee20.08.07

iDevide ikoon Tulised ribid

Loe järgnevat retsepti ning vasta küsimustele:

  1. millistest ainetest valmistatakse "tuliste ribide" marinaad;
  2. milliseid maitseaineid kasutatakse;
  3. millistest komponentidest ja kuidas valmistate maitsevõi?

 

Tuliste ribide küpsetamiseks kulub tükk aega, mistõttu tasub panna nad aegsasti tulele.

  • 1,5kg ribisid
  • Marinaad:
    • 1 dl ketšupit
    • 1 dl õli
    • 0,5 dl sojakastet
    • 1 dl Worcestershire`i kastet
    • 3 sl sinepit
    • veidi Tabasco kastet või tšillipulbrit
    • 1 dl fariinisuhkrut.
  • Maitsevõi:
    • 100 g võid
    • 0,25 tl tšillipulbrit
    • 2 küüslauguküünt
    • 0,25 tl soola
    • 2 tl tšillikastet.
  • Lisandiks:
    • Kartulid maitsevõiga
    • 8 suurt koorega kartulit

Sega omavahel marinaadiained. Pane ribi marinaadi ja hoia jahedas kohas vähemalt 1 öö. Küpseta grillil madalal kuumusel 1,5 tundi kuni kont hakkab liha küljest eralduma. Pintselda küpsetamise ajal pidevalt marinaadiga. Kõrbemise vältimiseks võid ribi ka eelnevalt fooliumis küpsetada ja lõpus 10 minutit grillil pruunistada.

Pese kartulid puhtaks. Sega pehme või, tšillipulber, purustatud küüslauguküüned, sool ja tšillikaste ühtlaseks pastaks. Paki kartulid fooliumisse ja küpseta grillil pehmeks. Tee küpsele kartulile noaga ristlõige, pigista veidi ja täida maitsevõiga.

http://www.grillfest.ee20.08.07